čtvrtek 22. února 2018

Francouzské toasty

Víkendové snídaně prostě miluji. Během týdne mé snídaně vypadají celkem hekticky a většinou nezbývá čas na nic jiného, než instantní kaši. Za to o víkendu si ráda dopřeji trochu času a klidu a svou snídani si náležitě vychutnám.
Nedávno jsme s kamarádkou byly v liberecké restauraci Omam na snídani a daly jsme si francouzské toasty. Po jejich ochutnání mi bylo jasné, že je musím zkusit i doma a po čase se staly častou součástí víkendových snídaní.




Na 6-7 kousků potřebujete toastový chléb, dvě vajíčka, balíček vanilkového cukru, lžíci skořice, 50 ml mléka, trochu oleje a popřípadě na dozdobení moučkový cukr, ovoce, sirup a šlehačku
Rozkvrdlejte vajíčka a přidejte cukr, skořici a mléko. Pečlivě směs zamýchejte. Jednotlivé "krajíce" toastového chleba obalte z obou ve směsi a odložte, buď na prkénko nebo třeba na talíř, a nechejte vsáknout směs.
Mezitím si na pánvičce rozehřejte opravdu jen pár kapek oleje. Poté, co je pánvička připravená, můžete pokládat toasty na pánev a péct z obou stran. Na mírném ohni to vyjde na 5-10 minut v závislosti na tom, jak moc je chcete mít upečené.
Pozor na to, že mléko a cukr mohou způsobit rychlejší pálení toastů, stačí pak utlumit oheň.


Jak můžete vidět, já jsem toasty dozdobila ovocem a polila sirupem.

Francouzské toasty jsou výborné na dlouhé víkendové snídaně. Já k nim ještě připravila čerstvě vymačkané pomeranče, zbylé ovoce a výborné italské prosecco, které si můžete koupit na eshopu nebo v kamenné prodejně Alkohol.cz.

A co nejraději snídáte vy, když máte čas?

6 komentářů:

  1. Francouzské tousty mi také moc chutnají :) A s tím připálením mám dost dobré zkušenosti :D Já když mám čas tak si ráda upeču nějaký koláč nebo udělám palačinky :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tý jo, úplně jsem dostala chuť na palačinku. :D

      Vymazat
  2. Vypadá to moc dobře 😍 taky vyzkouším ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně zkus a pak dej vědět, jak se ti snídaně povedla. :-)

      Vymazat
  3. To zní výborně, musím je někdy vyzkoušet, protože snídaně, to je moje!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stojí to za vyzkoušení, jsou faktický skvělé. Dej pak vědět, jak se ti snídaně povedla. :-)

      Vymazat