sobota 26. ledna 2019

Ledové kouzlo Jabkenické obory

Doufám, že už máte sbaleno! Jdeme totiž na výlet. Přibalte si termosku nebo termohrnek, bude se hodit, až se do vás pustí zima. Nezapomeňte si teplé oblečení a víte, co se určitě neztratí? Dalekohled, pokud ho máte, tak si ho rozhodně přibalte sebou.




Dnešní výpravu podnikáme do obory, která se nachází u obce Jabkenice, ano Jabkenice, odkud pocházel i Bedřich Smetana. Kousek od jeho domu je překrásná obora, která se specializuje na daňka skvrnitého. Samozřejmě se k nim nedostanete úplně nejblíž a proto se hodí ten dalekohled, ale pokocháte se i bez něj.


Kromě daňka je tu spousta nádherných rybníků a krásné lesy. Celý okruh oborou vyjde zhruba na 1,5 hodiny, pro větší kochače klidně i dvě hodinky. Po cestě nejsou koše (!) ani lavičky, nic. Prostor je 100% vyhrazen zvířatům a přírodě a tak to má být. Pokud se tedy vydáte, tak je důležité uvědomit si a respektovat to, kdo tu vládne. Lavičky i koše jsou hned jen co vyjdete z obory, kde vede cesta z parkoviště podél dalšího rybníka (což je mega super).



Obora je otevřena od léta do zimy pouze přes den. Na jaře se samozřejmě respektuje klid, aby daněly mohly v klidu dát život další generaci daňků v této oboře.





Tak co, vyrazíte se pokochat do ledového království, nebo si počkáte na teplejší měsíce?

Další zimní tip na výlet:




Daňka můžete potkat i tady:





1 komentář:

  1. Krásná příroda, já teď došla z vycházky s čivavou a začalo tam hrozně sněžit, ale paráda. aspoň jsme vymrzly :D

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat