Tenhle recept tedy bude ideální pro ty, co chystají (se chystají) na nějakou akci a potřebují hodně kusů něčeho sladkého (a zároveň výborného).
Na cca 25 ks (malých) skořicových rolek budete potřebovat 400 g hladké mouky, 120 g cukru krystal, cca půlku kostky droždí, 250 ml mléka, 100 g másla, špetku soli a skořici.
Do mléka pokojové teploty rozdrobte droždí a přidejte 60 g cukru. Nechte chvíli pracovat a mezitím si připravte mouku, přidejte sůl a posléze 80 g rozpuštěného másla a směs mléka, droždí a cukru. Zapracujte do hladkého těsta a nechte cca hodinu kynout.
Po hodině se vraťte k těstu a po částech ho vyválejte. Pro menší skořicové rolky těsto vyválejte do tloušťky cca 1 cm, ale záleží na vás, kolik budete rolek potřebovat/chtít. Smíchejte 60 g cukru se lžičkou skořice a posypte touto směsí rozválené těsto. Směs cukru a skořice rozprostřete po celé ploše těsta. Zbylým máslem potřete okraje těsta a zamotejte v roládu.
Poté krájejte roládu na stejně vysoké kousky a dávejte na vymazaný plech. Každou rolku ze všech stran potřete máslem, aby se vám nespekly dohromady.
Dejte péci na cca 20 minut na 200 °C (resp. dozlatova). Poté nechte odpočinout.
Já miluji rolky ještě trochu teplé, ale skvělé jsou i za studena.
A co vy a skořicové rolky?
Pekný, veselý názov. :-) Oceňujem tvoj pozitivizmus ^^
OdpovědětVymazat